Opdracht 13: trouwfoto

Bekijk hier de trouwfoto’s van alle deelnemers met EXIF data.

Canon EOS 5D Mark IVCanon EF 24-70 mm F/2.8 L II USM

Gastjurylid Ashvin Ghisyawan over het maken van de perfecte trouwfoto

"Het maken van een goede bruidsfoto is afhankelijk van diverse factoren en het type bruidsfoto dat je wilt maken. Wil je de liefde van het bruidspaar fotograferen en de foto een mooi romantische karakter geven, dan kan je het beste gebruik maken van een 85 mm of andere telelens. Hiermee isoleer je het bruidspaar en laat het zachte romige effect de liefde wat meer zien zonder dat je te veel afgeleid wordt. Waak echter wel voor een ‘’cliché’’ moment en probeer te focussen op spontante tussenmomenten. Dit vergt veel oefening en inschattingsvermogen.

Bij het maken van een goede verhalende bruidsfoto, is een groothoeklens vaak beter geschikt. Met groothoek kun je meer laten zien waardoor je automatisch meer verhaal vertelt. Uiteraard wil je een paar mooie geposeerde foto’s van het bruidspaar maken, maar het zijn vooral de spontane momenten op de dag die het belangrijkste zijn. Hiermee laat je zien hoe mensen zich daadwerkelijk voelden. Een herinnering voor de rest van hun leven. Spontane foto’s maken heeft te maken met anticiperen. Je moet kunnen inschatten en aanvoelen wat er gaat gebeuren op het betreffende moment, zodat je altijd het moment voor bent. Omdat je meer laat zien met een groothoeklens, is het moeilijker om alle stukken in de foto kloppend te krijgen. Dit vergt misschien wel meer oefening dan een 85 mm lens.

Een goede trouwfoto bestaat voor mij uit de volgende componenten: Goede belichting, goede compositie, het juiste moment en het stukje extra waardoor de foto je ziel raakt!"

Ashvin Ghisyawan, gastjury

Isa

Canon EOS 5D Mark IV met Canon EF 24-70 mm F/2.8 L II USM f/5 200 1/125

Estelle

Canon EOS 5D Mark IV met Canon EF 24-70 mm F/2.8 L II USM f/4,5 100 1/125

Giel

Canon EOS 5D Mark IV met Canon EF 24-70 mm F/2.8 L II USM f/22 100 1/4

Gebruikte producten

Een overzicht van de gebruikte producten.

Canon EOS 5D Mark IV

Meer informatie

Canon EF 24-70 mm
F/2.8 L II USM

Meer informatie