Canon EOS M5

Opdrachten: Zoenen in AmsterdamDagje SpelderholtZelfportretBergsportMarine drieluikParapente

Voor de moeilijke ‘Parapente-opdracht’ in het Peruaanse luchtruim boven Lima, hebben Estelle en Giel gebruikt gemaakt van de EOS M5 systeemcamera. Deze camera is licht en compact en beschikt over een makkelijk te bedienen kantelbaar touchscreen. Geen overbodige luxe als je oncomfortabel hoog in de lucht hangt en vanuit een moeilijke positie een perfect plaatje moet maken.

De EOS M5 is snel en krachtig. De camera start binnen 1 seconde op zodat je direct klaar bent om een voor je vliegende parapenter tegen de achtergrond van de skyline van Lima vast te leggen. Of een andere actie natuurlijk. Wat de EOS M5 ook zeer geschikt maakt voor deze opdracht is de mogelijkheid om continu opnamen van 7 frames per seconde te maken in RAW. Zo schiet je altijd raak!

Met de ‘volgende’ autofocus-functie stel je eenvoudig via het touchscreen van de camera scherp op het gewenste onderwerp. Zeer handig als je onderwerp of jijzelf beweegt. Om gemaakte foto’s te delen met anderen, kan de camera snel en eenvoudig aan smartphones of tablets gekoppeld worden d.m.v. Wi-Fi en NFC. Met de Canon Camera Connect App download je de foto’s van de camera naar je smartphone of tablet en kun je ze direct delen. Lees meer over de Canon EOS M5.

Verkooppunt zoeken

Canon EOS 5D Mark IV

Opdrachten: Dansen met rook en vuurNaaktVrolijke dierenfotoMotorcrossFashionLandschapTrouwfotoPortretRoadtrip

Voor de ‘Roadtrip-opdracht’ hebben zowel Estelle als Giel gekozen voor de EOS 5D Mark IV. Deze full-frame spiegelreflexcamera is bij uitstek geschikt voor journalistieke reportages, maar ook voor veel verschillende andere soorten fotografie. Zoals landschapsfotografie, trouw-, sport- en fashionfotografie. Een echte allrounder die zich thuis voelt onder verschillende lichtomstandigheden (veel en weinig licht), zeer snel scherpstelt op bewegende onderwerpen en een zeer hoge beeldkwaliteit heeft. De EOS 5D Mark IV is door Estelle en Giel gebruikt om hun onderwerpen optimaal vast te leggen, rekening houdend met alle mogelijke (licht)omstandigheden.

De EOS 5D Mark IV camera wordt door veel professionele fotografen gebruikt. Maar ook ervaren amateurfotografen maken er veel gebruik van. Kijk hier voor meer gedetailleerde informatie over de EOS 5D Mark IV.

Uiteraard is het ook mogelijk om een roadtrip zoals Estelle en Giel gemaakt hebben met andere Canon-camera’s te maken. Zo zijn er hele goede resultaten te boeken met bijvoorbeeld de EOS 1300D of EOS 200D spiegelreflexcamera (voor beginnende fotografen), de EOS 77D of EOS 80D spiegelreflexcamera voor meer gevorderde fotografen. Maar ook de lichte en compacte EOS M5 systeemcamera is zeer goed bruikbaar voor een roadtrip. Uiteraard in combinatie met een goede lens.

Verkooppunt zoeken

PowerShot G7X Mark II

Opdrachten: Kitesurfen

Voor de ‘Kitesurfen opdracht’ is gebruikt gemaakt van de Canon PowerShot G7X Mark II. Er is voor deze camera gekozen om de deelnemers maximale flexibiliteit in het water te geven en om ze niet te zwaar uit te rusten. De compacte PowerShot G7X Mark II biedt de creativiteit en mogelijkheden van een spiegelreflexcamera, zowel bij foto’s als bij Full HD-video’s. De handzame camera beschikt over een krachtige optische image stabilizer en een 1.0 inch 20,1 Megapixel CMOS-sensor. Hiermee wordt een hoogwaardige beeldkwaliteit geleverd bij elk soort licht.

De DIGIC 7 processor zorgt verder voor een snelle verwerking waardoor met de 31 autofocus punten snelle actie vastgelegd kan worden met wel 8 fps. Handig en noodzakelijk om snel varende en springende kitesurfers perfect vast te leggen. Op land biedt de PowerShot G7X Mark II nog meer mogelijkheden. Zo kun je daar bijvoorbeeld gebruik maken van het 7,5 cm kantelbare touchscreen. Daarmee kun je bijvoorbeeld handmatig scherpstellen door met je vinger op het beeldscherm het onderwerp te selecteren dat je wilt laten volgen. De camera is verder eenvoudig te verbinden met smartphones en tablets via aanwezige Wi-Fi functies. Zo kun je direct jouw perfecte plaatjes delen met anderen. De PowerShot G7X Mark II biedt nog veel meer mogelijkheden om je creativiteit te uiten.

Omdat de deelnemers zich in het water bevonden om de kitesurfers van dichtbij te fotograferen, is gebruik gemaakt van het WP-DC55 onderwaterhuis. Met dit speciale onderwaterhuis is de camera perfect beschermd tegen het (zee)water en kan met de PowerShot G7X Mark II tot 40 meter onderwater gefotografeerd worden.

Verkooppunt zoeken

Lenzen

Deze lenzen zijn door de deelnemers gebruikt.

EF-M 15-45 mm
F/3.5-6.3 IS STM

Meer informatie

Canon EF 50 mm
F/1.8 STM

Meer informatie

Canon EF 24-105 mm
F/4 L IS II USM

Meer informatie

Canon EF 70-200 mm
F/2.8 L IS II USM

Meer informatie

Canon EF 16-35 mm
F/4 L IS USM

Meer informatie

Canon EF 24-70 mm
F/2.8 L II USM

Meer informatie

Canon EF-M 55-200 mm
f/4.5-6.3 IS STM

Meer informatie

Canon EF-M 22 mm
f/2 STM

Meer informatie